Arkkitehtuurikoulu Arkki on lapsille ja nuorille suunnattu arkkitehtuurikoulu, joka toimii pääkaupunkiseudulla Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä. Arkki tarjoaa myös leirejä, teemakursseja ja tilaustyöpajoja. Arkissa lapsi oppii leikkimällä, luomalla ja onnistumalla. Koulu antaa erinomaiset eväät nuorille arkkitehtuurista kiinnostuneille alan harrastajille ja on mukava harrastus monen ikäisille lapsille ja nuorille! Tämä artikkeli kertoo ensin lyhyesti Arkin toiminnasta koronakeväänä 2020, minkä jälkeen tarjoamme vinkkejä lukijoille, joita saattaa kiinnostaa oman arkkitehtikoulun tai -päiväkodin perustaminen.
Arkki etänä
Korona on vaikuttanut myös Arkin toimintaan ja Arkissa onkin alettu kevätlukukaudella 2020 tarjota myös etäopintoja. Koulussa on toteutettu esimerkiksi opetusvideosarja yhteistyössä Kaupunkitapahtumat Espoon kanssa. Opetusvideosarja on nimensä mukaisesti löytöretki arkkitehtuuriin ja sarjassa on kaikkiaan kolme jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ihmisen mittaisiin tiloihin, toisessa jaksossa sanomalehtirakenteisiin ja kolmannessa vihreään maitotölkkikaupunkiin.
Arkissa seurataan koronavirusepidemian kehitystä tarkasti Opetushallituksen ohjeistuksien mukaan. Opetushallituksen mukaan on tärkeää välttää turhia lähikontakteja sekä noudattaa erityisen hyvää hygieniaa. Tarvittaessa on siirryttävä etäopetukseen.
Oman arkkitehtikoulun perustaminen
Oman arkkitehtikoulun tai -päiväkodin perustaminen on monen haave. Lasten kanssa työskentely on erityisen antoisaa ja jos vielä arkkitehtuurikin on lähellä sydäntä, voi tällaisessa työssä yhdistää nämä kaksi intohimoa. Jos oman yrityksen perustaminen kiinnostaa, kannattaa aivan ensiksi laatia hyvä yrityssuunnitelma, johon kirjataan ylös yrityksen perusidea, kohderyhmä, vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat.
Jo suunnittelun alkuvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä oman alueen TE-keskuksen yritysneuvojaan tai muuhun yritysneuvontaan, josta voi saada hyviä vinkkejä yrityssuunnitelman kehittämiseen. Rahoituksen järjestäminen on yksi asioista, joka huolettaa monia aloittelevia yrittäjiä ja monen suurin pelko on se, että yrityksen perustaminen jää suunnitteluasteelle ihan vain siitä syystä, ettei sen rahoitus onnistu.
Yritysneuvoja osaa neuvoa, onko yrityslaina yrityksellesi paras ratkaisu vai voisitko saada rahoituksen järjestettyä jotenkin muuten. Sambla on näppärä työkalu yrityslainaa etsivälle uudelle yrittäjälle, sillä voit Samblan avulla vertailla erilaisia yrityslainoja ja hakea lainaa suoraan verkosta. Lainaa on mahdollista hakea jopa 250 000 euroa, mikä on jo sen verran suuri summa, että silllä pääsee hyvin alkuun oman arkkitehtuurikoulun tai -päiväkodin perustamisessa.
Tiesitkö muuten, että yrityksillä on mahdollisuus vuokrata yrityksen tarvitsemat huonekalut Ikealta? Tämä on hyvä vaihtoehto, jos budjettisi on pieni, mutta haluaisit tästä huolimatta sisustaa yrityksesi tilat alusta lähtien kodikkaasti. Tähän vaihtoehtoon kannattaa tutustua Ikean yrityssivuilla!