Maisema-arkkitehti luo uutta ja korjaa vanhaa

Ketäpä ei kiinnostaisi keväinen puron solina luonnonkauniissa maisemassa. Puhtaan valkoiset valkovuokot, auringonkeltaiset voikukat ja leskenlehdet sekä sinivioletit sinivuokot edustavat kauneutta parhaimmillaan. Niitä löytyy lähes kaikkialta Suomesta, joten myös maisema-arkkitehdin harjaantunut silmä havaitsee ne varmasti. Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea maisema-arkkitehdin toimenkuvaan kuuluu? Katsotaanpa sitä seuraavaksi.

Maisema-arkkitehdin työhön kuuluvat ominaisuudet

Maisema-arkkitehdin työssä on eduksi se, että arkkitehti pystyy hahmottelemaan suunnittelemansa työn kokonaisvaltaisesti etukäteen. Arkkitehdin ammatissa vaaditaan siis hyvää erilaisten tilanteiden hahmotuskykyä sekä tarkkaa suunnittelua että ongelmanratkaisukykyä. Henkilökohtaisista ominaisuuksista tärkeimpiä ovat pitkäjänteisyys, luovuus, tarkkuus, järjestelmällisyys ja hyvät yhteistyötaidot.

Tiesitkö, että monet nykyaikaiset julisteet ovat kuin ammattitaitoisen maisema-arkkitehdin luomia. Julisteita on tarjolla jokaiseen makuun aina abstraktista taiteesta panoraamoihin ja silmiä hivelevän kauniisiin maisemiin asti. Minkälaiset julisteet ovat sinun makuusi?

Maailmanhistorian tunnetuimmat ja suosituimmat taidemaalarit, kuten Picasso, Van Gogh ja Matisse ovat maalauksineen taidejulisteissa hienosti esillä. Verkossa kätevästi esillä olevat julisteet on painettu korkealuokkaiselle 200 gramman FSC-sertifioidulle ja semimattaiselle paperille. Hanki huikean kauniit ja puhuttelevat Julisteet mukavasti netistä.

Opiskele maisema-arkkitehdiksi luonnonkauniissa Espoossa

Aalto-yliopisto on kansainvälinen taiteen, tekniikan ja kauppatieteiden yliopisto. Maisema-arkkitehdiksi voi opiskella 5 vuodessa, sillä tutkinto muodostuu 3-vuotisesta tekniikan kandidaatin ja 2-vuotisesta maisema-arkkitehdin tutkinnosta. Opetuskieleksi opiskelija voi valita suomen tai ruotsin ja kelpoisuutena on yleinen korkeakoulututkinto. Maisema-arkkitehdin työ sopii luonnossa viihtyvälle henkilölle, joka haluaa työssään nähdä, kokea ja elää ympärillään olevan luonnon arvojen mukaisesti. Aalto-yliopistossa saatava koulutus on kansainvälisen ja maailmanlaajuisesti arvostetun maisema-arkkitehtiliiton IFLA:n akkreditoimaa.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa sekä teoriapohjaista että käytännöntietoa tekniikasta, historiasta, taiteesta ja luonnontieteistä. Edellä olevan lisäksi perehdytään rakennettuihin ympäristöihin ja ulkotiloihin, maisemiensuojeluun ja -hoitoon, omien ideoiden ja suunnitelmien visualisoimiseen sekä kestävän maankäytön suunnitteluun. Kuulostaa mielenkiintoiselta alalta, eikö totta?

Maisema-arkkitehti yhdistää luonnon ja ihmisen toisiinsa

Mikä on parasta maisema-arkkitehdin työssä? Jos maisema-arkkitehdiltä kysyttäisiin, niin vastauksia tulisi varmasti monia. Useimmat maisema-arkkitehdit ovat sitä mieltä, että kaksi parhainta asiaa ovat alan luovuus ja monipuolisuus.

Maisema-arkkitehti saa ideoida, toteuttaa tiettyjen sääntöjen puitteissa lähes vapaasti ideoitaan ja mikä parasta, nähdä suunnittelutyönsä valmiina. Kaupunkien, katujen, puistojen, uimarantojen ja muiden luontoa ja ihmistä yhdistävien tilojen suunnittelu on aina kiehtonut monia ihmisiä. Jos sinulla olisi vapaat kädet, niin minkälaisen asuinympäristön itsellesi suunnittelisit?

Maisema-arkkitehdin palkka on noin 3 617 euroa/kk – 4 400 euroa/kk. Palkkaus on lähes sama sekä kuntasektorilla että yksityisellä sektorilla. Useimmat arkkitehdiksi valmistuneet kertovat, että ovat aina halunneet kyseiseen ammattiin.

Koulussa arkkitehdiksi opiskelevia on usein kiinnostanut kuvaamataito ja matematiikka, juuri ne oppiaineet, jotka arkkitehdin työssä näyttelevät “huomattavaa roolia.” Arkkitehtina työskentelevä hallitsee sekä pienen pieniä yksityiskohtia että suuria kokonaisuuksia. Parhaimmillaan arkkitehdin työ on kuin “lähes täydellisen palapelin luomista.” Lyhyesti sanottuna, tärkeiden asioiden hioutumista juuri oikeaan paikkaan. Toteuta sinäkin itseäsi ja ideoitasi. Hae siis opiskelemaan maisema-arkkitehdiksi.