Ympäristöstään tietoinen arkkitehti ostaa myös puhelimet kierrätettynä

Monet arkkitehdit haluavat tuoda työssään esille ympäristöystävällisyyttä ja ekologisuutta, ja näin tätä kautta osallistua myös kestävän kehityksen mukaisen tulevaisuuden rakentamiseen. Arkkitehti ymmärtää myös materiaalien merkityksen, oli kyseessä sitten uuden rakennuksen suunnittelu tai elektronisen laitteen design.

Monet elektroniset laitteet valmistetaan vaikeasti kierrätettävistä materiaaleista, kuten uusiutumattomista luonnonvaroista, joita louhitaan monilla köyhillä alueilla Afrikassa. Sen lisäksi, että elektronisten laitteiden valmistamiseen liittyy selkeä ihmisoikeuskysymys, monet toimintakunnossa olevat tietokoneet, tabletit ja puhelimet joutuvat suoraan kaatopaikalle joko sen takia, että yritykset eivät kierrätä niitä oikealla tavalla tai kuluttaja itse ei tiedä, miten kyseiset laitteet tulisi kierrättää.

Sen lisäksi, että elektronisten laitteiden kierrättäminen on todella haastavaa, toinen selkeä ongelma elektroniikkajätteen määrän kasvussa ovat kuluttajatottumukset ja kiihtynyt kilpailu suurten valmistajien välillä. Esimerkiksi uusia lippulaivamalleja saapuu tänä päivänä markkinoille oikeastaan joka ikinen vuosi, mikä puolestaan saa myös monet kuluttajat seuraamaan trendejä ja päivittämään laitteitaan uuteen huomattavasti nopeammin kuin mikä olisi kestävän kehityksen kannalta kannattavaa.

Arkkitehti: Anna omien ekologisten tapojen näkyä myös kulutustottumuksissa

Monet arkkitehdit käyttävät työssään elektronisia laitteita, kuten tietokoneita ja tabletteja. Arkkitehtuuriin suunnatut ohjelmistot ja järjestelmät ovat usein erittäin monimutkaisia ja tästä syytä ne edellyttävät myös tietokoneelta tehokasta prosessoria. Siksipä monet arkkitehdit hyödyntävät sekä työssä että vapaa-ajalla Applen laitteita.

Yksi erinomainen tapa tuoda ekologisempia kulutustottumuksia on hankkia Applen laitteet käytettyinä. Käytetyn Applen laitteen ostamiseen voi kuitenkin liittyä omat riskinsä, sillä laitteen kuntoa on vaikeaa testata kattavasti ostotilanteessa, jolloin käytössä voi myöhemmin esiintyä ongelmia. Lisäksi käytettynä ostettua laitetta on huomattavasti vaikeampaa palauttaa, koska käytetyn laitteen ostoon ei liity samanlaisia oikeuksia kuin vaikkapa uuden laitteen ostamiseen kaupasta.

Monet arkkitehdit haluavat tuoda ympäristötietoisuuttaan esille sekä työssään että vapaa-ajalla. Tästä syystä Applen laitteen ostaminen kannattaa tehdä turvallisesti mResell.fi-verkkokaupan kautta. Pohjoismaalainen mResell.fi on erikoistunut jälleenmyymään käytettyjä Applen laitteita ja tarvikkeita yhtä turvallisesti kuin mitä uuden Applen laitteen ostaminen edellyttäisi vaikkapa Applen omassa liikkeessä.

Tämä merkitsee siis sitä, että voit tilata osoitteesta mResell.fi haluamasi Applen laitteen ja olla varma siitä, että tilaamallesi tuotteelle on suoritettu asianmukainen kuntotarkastus, eli ostettu tuote vastaa varmasti annettua kuvausta. Lisäksi laitteet sisältävät 12 kuukauden käyttöturvan, joka kattaa mahdolliset järjestelmäviat ensimmäisen käyttövuoden aikana. Lisämaksusta laitteelle voi ostaa myös tilauksen yhteydessä lisäturvaa jopa 18 kuukauteen saakka.

Applen tietokoneen, tabletin tai puhelimen tilaaminen käytettynä mResellin verkkokaupasta onnistuu kätevästi niin korttimaksulla, osamaksulla kuin laskulla. Lisäksi tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Laitteet on tarkastettu valtuutetun Apple-teknikon toimesta, joten laitteen käyttöönotto on todella helppoa – käytetyn tietokoneen tai puhelimen ostaminen ei siis voisi olla turvallisempaa!

Käytetyn elektroniikkalaitteen suosiminen uuden sijaan on lisäksi erittäin merkittävä ekoteko, sillä tällöin laitteen hiilijalanjälki ei kasva käytännössä ottaen lainkaan. Laitteen käyttöiän kasvattaminen esimerkiksi kahdesta vuodesta viiteen vuoteen säästää myös merkittäviä määriä luonnonvaroja, vettä ja energiaa, joten vaikka käytetyn laitteen ostaminen ei itsestään tuntuisi kovin isolta jutulta, se on yksi merkittävimmistä asioista, mitä arkkitehti voi päivittäisten valintojen kautta tehdä!