Maailman suurimmat akvaariot – arkkitehtuuria parhaimmillaan

Akvaariot ovat erittäin suosittuja elementtejä niin kodeissa kuin julkisilla paikoillakin. Ihmiset pysähtyvät akvaarion eteen ja nauttivat siitä, kun saavat katsella kaloja ja muita vedessä eläviä eläimiä. Maailmalla onkin runsaasti hienoja akvaarioita niin kauppakeskuksissa, hotelleissa kuin eläintarhoissakin ja etenkin maailman suurimmat akvaariot ovat totisesti arkkitehtuuria parhaimmillaan!

Akvaarion määritelmä

Akvaarioksi voidaan määritellä yksittäinen vesiallas. Siinä voi elää monia eri kalalajeja ja muita eliöitä, mutta on tärkeää, että se on tarkoin rajattu tila. Kotona käytettävät akvaariot ovat yleensä kohtalaisen pieniä, sillä ne on tarkoitettu pieniin tiloihin ja ainoastaan viihdykkeeksi sekä lemmikeiksi. Jos kotiakvaarion hoidosta innostuu, voi silloin päättää laajentaa harrastustaan siten, että ostaa isomman akvaarion ja kenties erikoisempia kaloja ja muita eläimiä. Silloin on kuitenkin tärkeää myös se, että akvaariotarvikkeet ovat kunnossa.

Panosta akvaariotarvikkeiden laatuun

Laadukkaat ja asianmukaiset akvaariotarvikkeet takaavat sen, että akvaarion puhdistaminen onnistuu hyvin. Tällöin kaloilla ja muilla eliöillä on helppo ja mukava elää ja ne myös elävät pidempään. Akvaariokin pysyy puhtaampana, kun vesi kiertää ja puhdistuu jatkuvasti. Myös ruoan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä akvaarioon ei saa laittaa liikaa ruokaa. Ruoka saattaa kerääntyä akvaarion lasiseen seinään, jolloin akvaario täytyy puhdistaa yhä useammin. Mennäänpä sitten kuitenkin tutustumaan maailman suurempiin akvaarioihin, joihin ihan kuka tahansa meistä voi lähteä vierailemaan.

Suuret akvaariot ovat arkkitehtuuria parhaimmillaan

Suuret yleisöakvaariot todella ovat arkkitehtuurin näytteitä parhaimmillaan. Niiden suunnittelussa ja toteutuksessa on jouduttu huomioimaan monia eri seikkoja, kuten esimerkiksi akvaarion kantokyky. Se vaatii jo paljon arkkitehdiltä. Seuraavaksi listataankin muutamia tällaisia akvaarioita, joissa jokainen meistä pääsee vierailemaan, ja joissa voi nähdä todella upeaa arkkitehtuuria.

  • Georgia Aquarium

Tällä hetkellä yksi maailman suurimmista niin sanotuista yleisöakvaarioista on Georgia Aquarium, joka sijaitsee Atlantassa, Yhdysvalloissa. Se rakennettiin vuonna 2005 ja tällä hetkellä siellä on noin 120 000 kalaa sekä muita eläimiä. Eri lajeja on yhteensä noin 500, mikä on todella valtava määrä. Akvaarion rakentaminen tuli maksamaan reilut 250 miljoonaa dollaria eli kyseessä on siis aivan valtava rakennus ja investointi.

  • Dubai Mall Aquarium

Dubai Mall Aquarium on nimensäkin mukaisesti Dubaissa sijaitseva akvaario. Dubai Mall Aquarium on osa Dubai Aquarium and Underwater Zoota ja se sijaitsee Dubai Mallin sisällä. Dubai Mall on valtava kauppakeskus. Dubai Mall Aquarium on yksi maailman suurimmista yleisöakvaarioista ja kyseisessä akvaariossa on yksi maailman suurimmista katseluikkunoista. Akvaariossa on noin 33 000 asukkia ja yli 200 eri lajia. Erikoisuutena Dubaissa ovat muun muassa hietahait, joita ei kovinkaan monissa akvaarioissa näe.

  • S.E.A. Aquarium

S.E.A. Aquarium sijaitsee Singaporessa. Sen tarkka sijainti on Marine Life Park, jossa voi tutustua vedenalaiseen elämään ja eri kala- ja eliölajeihin. Tässä Singaporen akvaariossa on yhteensä yli 100 000 eläintä ja yli 800 lajia. Katseltavaa siis riittää!