Nykymuodin mukaisia arkkitehtuurisia ratkaisuja taloon: helpot vinkit talonrakentajalle näyttävään lopputulokseen

Oletko aikeissa aloittaa talosi remontoinnin? Vai onko uuden talon rakentaminen sinun pitkäaikainen haaveesi, jonka haluaisit joskus toteuttaa? Sepä onkin oikein hieno juttu! Oma talo on upea asia monelta kantilta – se on pitkäaikainen sijoitus ja ikioma koti, josta saa tehtyä juuri sellaisen kuin itse haluaa – ilman tylsiä vuokranantajan kitinöitä ja määräyksiä. Talon rakentaminen on kuitenkin aina pelottavakin askel elämässä, sillä se vaatii runsaasti aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa. Lisäksi pitäisi vielä päättää, millainen siitä tulee. Huh huh!

Kun finanssiasiat on saatu kuntoon ja laina haettu onnistuneesti, täytyy osata päättää, millaista rakennusta lähdetään toteuttamaan. Haluatko pihalle uima-altaan tai vehreät ja hyödylliset kasvihuoneet, vai haaveiletko yksinkertaisemmasta ja vaatimattomammasta designista? Arkkitehtuuriset ratkaisut kannattaa miettiä huolella, sillä koti on pitkäaikainen projekti, ja sinun täytyy olla varma, että se vastaa tarpeitasi vielä muutaman kymmenen vuoden kuluttuakin.

Jokainen kuitenkin varmasti haluaa rakentaa talon, joka sopii hyvin nykymuotiin ja näyttää arkkitehtuurisine ratkaisuineen modernilta – ei siis 60-luvun epäkäytännöllisiä tasakattoja ja yksikerroksisia laatikoita! Oletko tietoinen siitä, minkä tyyppiset arkkitehtuuriset ratkaisut ovat muodissa juuri nyt? Jos et, niin ei hätää. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman arkkitehtuurin helmen, jotka muodin aallonharjalla oleva hyödyntää heti paikalla. Toivotamme sinulle erittäin nautinnollisia lukuhetkiä ja inspiroitumisen onnea – ehkäpä artikkeli antaa sinulle potkua laittaa omakin taloprosessi aluilleen!

1. Epäsymmetrinen kattoratkaisu henkii modernia aikaa – ja voit olla edelläkävijä asettamalla siihen runsaasti valoa tuovia ikkunoita
Viime aikoina yksi arkkitehtuurinen muotivillitys on erottunut joukosta ylitse muiden – nimittäin epäsymmetriset harjakattojen ratkaisut, joissa harjan toinen puoli on toista lyhyempi. Tämä jättää kattopuoliskojen väliin tasanteen, joka sellaisenaan näyttää kyllä modernilta, mutta voi myös vaikuttaa vähän karulta ja tylsältä. Onneksi tähänkin on olemassa paitsi arkkitehtuurinen, myös järkevä ratkaisu. Vaikka kattoikkunat saattavatkin olla menneen talven lumia, voit niitä hyödyntää nyt aivan uudella tavalla, nimittäin tuohon kattojen väliin jäävälle tasanteelle voi asettaa koko pituudelta ikkunoita! Tämä on paitsi kaunis, myös ekologinen ratkaisu. Kuvittele, kuinka koko kotisi kylpee kultaisessa auringonvalossa aamuvarhain, ja auringon säteet herättävät sinut kultaisella lämmöllään – ihanaa, eikö? Ja säästää sähkökuluissa!

2. Moderni ja ekologinen ihminen hakee näyttävyyttä ja käytännöllisyyttä aurinkopaneeleista
Yksi ekologisimmista taloratkaisuista, jonka uuden talon rakentaja voi tehdä, on aurinkopaneelien asentaminen talon katolle. Tämä paitsi henkii moderniutta, myös säästää sähkökuluissa pitkän pennin. Eikö olisikin kiva saada oman kodin sähkö suoraan auringonvalosta? Ja äiti Maa kiittää!

3. Kivikko vai nurmikko? Sinä päätät
Nykyään supermoderneissa taloissa näkyy yhä useammin ja useammin ulkopihan ratkaisuna nurmikon sijaan kivikko. Tämä on kyllä näyttävä vaihtoehto ja varmasti karsii jo valmiiksi suurta työtaakkaa ainakin vähän, kun nurmikon leikkuusta ei tarvitse enää kiistellä. Kannattaa kuitenkin miettiä, palveleeko se omia tarpeita pitkällä aikavälillä. Jos perheessä on lapsia, tai jos haaveissa olisi joskus saada junioreita, pihan kivikko ei varmastikaan ole se ideaalisin ratkaisu, sillä se tekee ulkona leikkimisestä moninkertaisesti vaarallisempaa. Myös nurmikko voi hyvin hoidettuna näyttää kauniilta ja modernilta!