Millaista on nykypäivän suosittu industrial-tyyli?

Kodin sisustaminen ja erityisesti sisustuksen suunnittelu on nykyisin varsin suosittua. Kaukana ovat ne ajat, kun huonekaluiksi kelpasivat tädiltä saadut tuolit tai Kanarialta tuotu tuliainen. Moni haluaa nykyään suunnitella sisustustaan sekä muokata kotinsa sisätiloja niin, että ne miellyttävät omaa silmää ja kertovat samalla juuri sinun asuvan siellä. Jos haluaa sisustaa omaa kotiaan, niin https://www.rahalaitos.fi voi auttaa sinua toteuttamaan unelmasi.

Sisustukseen otetaan yleensä vaikutteita jostain ja nykyisin on varsin suosittua sisustaa industrial-tyylin mukaisesti. Siinä vaikutteita on haettu teollistumisen aikakaudelta ja monia tummia sävyjä, metallia sekä puuta on yhdistelty suureksi kokonaisuudeksi. Jos olet kiinnostunut sisustamisesta ja erityisesti tämä teollinen tyylisuunta kiehtoo sinua, niin lue ihmeessä eteenpäin. Kerromme, millaisia ovat tyypillisimmät industrial-tyylin sisustuselementit.

Industrial yhdistelee metallia sekä puuta
Industrial-tyylisuunta ottaa siis vaikutteita teollistumisen aikakaudelta, jolloin käytettiin paljon valurautaa sekä mustaa väriä. Myös erilaiset puun sävyt yhdistyvät yleensä tässä tyylisuunnassa. Monissa kodeissa näkee esimerkiksi mustia metallisia lamppujen kehikoita, joista on tarkoituksella tehty isoja ja massiivisen näköisiä. Näin saadaan tunnelma kuin oltaisiin jossain teollisuuden alan tiloissa, kuten esimerkiksi konepajalla. Samaa tyyliä nähdään myös paljon erilaisissa koriste-esineissä, joilla omaan kotiinsa saa helposti uutta ilmettä. Muutama tumma metallinen koriste-esine saa aikaan täysin uudenlaisen ilmeen.

Monet viettävät paljon aikaa keittiössä, joten myös keittiöön halutaan yleensä teollista tunnelmaa. Mustaa ja valkoista väriä käytetään yleensä paljon ja esimerkiksi keittiön alakaapit voivat olla mustat ja yläkaapit valkoiset. Tällöin saadaan mukavaa kontrastia keittiön värimaailmaan. Keittiön pöytänä voi olla massiivinen puunvärinen pöytä, joka tuo lämpöä mustavalkoiseen värimaailmaan. Tyylin mukaisesti keittiön pöydän päällä voi olla suuri musta metallinen valaisin, jossa hehkulamppuna toimii erittäin suuri lamppu. Se on teolliselle tyylille hyvin tyypillinen valaisin, sillä siihen kuuluvat suuret hehkulamput, joissa on sisällä LEDnauha tuomassa valoa.

Industrial-tyyli ei ole vain tietynlaisia asioita, vaan kokonaisuuteen voi sisällyttää monia erilaisia elementtejä. Monet tykkäävät yhdistää tähän teolliseen tyyliin hieman ranch-tyylistä tunnelmaa, jolla tuodaan lämpöä mustan metallin keskelle. Ranch-tyylissä otetaan vaikutteita amerikkalaisilta karjatiloilta, joiden tyyli sopii kuin valettu teolliseen tyylisuuntaan. Ranch-tyylissä voidaan esimerkiksi laittaa muuten valkoiseen vinokattoon tummat palkit tuomaan lämpöä ja kontrastia värimaailmaan. Samaan tapaan seinissä voidaan joissain kohtaa käyttää tummaa puuta tehostevärinä, jolloin saadaan aikaan aitoa villin lännen tunnelmaa.

Mustaa väriä voidaan käyttää tehosteena myös ikkunoissa. Ikkunan puitteet ja keskiruudukko voidaan tehostaa mustalla värillä, jolloin saadaan aikaan upea kontrasti vaaleiden sisäpintojen välillä. Myös ulkoa päin katsottaessa mustat ikkunanpuitteet ovat varsin näyttävä näky.

Jos karjatilan tunnelmaa halutaan viedä myös ulos, niin talon sivustalle voidaan rakentaa esimerkiksi pergola. Sen palkit voidaan tehdä tummasta puusta ja sitä voidaan korostaa esimerkiksi mustilla valurautaisilla koriste-esineillä.