Arkkitehtuuri on osa historiaa

Vaikka historialla tarkoitetaan mennyttä aikaa, on historia silti tietyllä tavalla myös osa nykyisyyttä. Pieniä osia historiaa on pirstoutunut ympäri maailmaa eri muodoissa, ja osa näistä on onnistunut säilymään tuholta myös läpi kaikkein vaikeimpien aikojen. Vaikuttavimmat palat historiaa ovat jopa kymmenien tuhansien vuosien takaa. Historiaa on säilynyt muun muassa vaatteissa, kankaissa, käsitöissä, työkaluissa, käyttöesineissä sekä koruissa. Yksi konkreettisimmista tavoista, jolla historia näkyy yhä maapallollamme tänäkin päivänä on tietenkin arkkitehtuuri ja monet erilaiset rakennukset historian varrelta. Haluamme myös sisällyttää historian ja kauniit rakennukset osaksi omaa elämäämme. Voitkin helposti luoda sisustuksen, joka muistuttaa sinua kauniista rakennuksista ja Kotitapetti auttaa sinua tämän tunnelman luomisessa. Valikoimaan kuuluvat useimmat arkkitehtonisesti merkittävimmät rakennukset, mutta voit teettää tapetin, kuvan tai julisteen myös omasta kuvatiedostostasi.

Arkkitehtuuri säilyy ja kertoo tarinoita vuosituhansien takaa

On hämmästyttävää, kuinka paljon arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia on kyetty säilyttämään jopa tuhansien vuosien ajan. Vaikka valitettavan monet rakennukset ovat tuhoutuneet, on monia kulttuurin kannalta arvokkaita rakennelmia saatu säilymään lähes ennallaan. Entisöinti ja pienetkin muutokset, on tehty usein historiaa kunnioittaen säilyttäen rakennukset mahdollisimman alkuperäisinä.

Monet historialliset maamerkit ovat olleet olemassa jo niin pitkään, että esi-isämmekin ovat todennäköisesti tunteneet ne. Onkin mahtava tunne seisoa jonkin sellaisen edustalla, mikä on ihmetyttänyt ihmisiä jo vuosituhansien ajan. Kaikkein arkkitehtonisesti merkittävimmät rakennukset ovat sellaisia, että lähes kaikki maailman ihmiset osaavat tunnistaa ne.

Koska rakennukset eivät liiku, ne muodostavat tietyllä tavalla stereotypian itsensä ja niitä ympäröivän alueen ympärille. Esimerkiksi jokainen tietää, että Eiffel-torni sijaitsee Pariisissa, ja lähes kaikki maailman ihmiset osaavat yhdistää pyramidit Egyptiin. Olisi omituista ajatella, että jonakin päivänä nämä arkkitehtuurin helmet katoaisivat, eivätkä tulevat sukupolvet enää tuntisikaan niitä. Siksi onkin tärkeää, että arkkitehtuurin säilymisestä pidetään huolta ja jokainen tekee oman osansa sen säilyttämiseksi. Tämän voi tehdä esimerkiksi vierailemalla kulttuurihistoriallisesti tärkeillä nähtävyyksiä ja jakamalla niistä tietoa muille muun muassa valokuvien muodossa. Nämä ovat asioita, joihin jokainen pystyy ainakin jossakin mittakaavassa – siksi sinunkin kannattaa toimia niin, vaikka kyse olisikin vain oman paikkakuntasi vanhasta ruukista.